اسماعیل نجار در حاشیه شرکت در همایش ملی تخصصی مدیران مدیریت بحران سراسر کشور در قزوین در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص وضعیت رودخانهها و تجاوز به حریم آنها اظهار داشت: در حال حاضر ۳۷ هزار کیلومتر رودخانه در کشور داریم که تلاشهای زیادی شده تا با ساماندهی آنها بتوانیم از خسارات ناشی از حوادث در رودخانهها بکاهیم.
وی بیان کرد: با اقدامات انجام شده ۷ هزار کیلومتر از مسیر رودخانهها ساماندهی شده و باید مردم کمک کنند و ضمن خودداری از تعرض به حریم رودخانهها از میزان خسارتها در حوادث کم کنند و در حال حاضر بسیاری از استانهای کشور با حادثه سیلاب مواجهند و تهدید سیلاب رودخانهها در آن جدی است.
نجار گفت: استانهای تهران و قزوین هم استثنا نیستند و مرکز کشور ۷ حوضه آبریز دارد و سابقه سیلاب در تجریش را هم داریم که باید در همه مناطق این حادثه را جدی بگیریم.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور یادآور شد: بستر رودخانه مهم است و حتماً باید ساماندهی شود و همه مشکلات تقصیر مدیریت بحران نیست.
خسارت ۳۵ هزار میلیارد تومان سیل در کشور
نجار در خصوص خسارت ناشی از سیل در کشور اظهار داشت: متأسفانه در این سیل اخیر بیش از ۳۵ هزار میلیارد تومان خسارت به تأسیسات زیربنایی و ابنیه و بخش کشاورزی وارد شد که با تکنولوژی روز در بخش کشاورزی توانستیم خسارتها را کاهش دهیم.
وی افزود: روند بازسازی و تعمیرات در مناطق سیل زده مطلوب است و در این راستا هم تأمین مسکن بلاعوض و هم تسهیلات مسکن بخوبی پرداخت شده و ساخت و ساز انجام شده و تعمیرات به پایان رسیده و نوسازی واحدها تا پایان سال نهایی میشود.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان کرد: در بخش تأمین اعتبار زیرساختها با مشکل روبرو هستیم و باید وزارتخانهها مانند نیرو و راه و شهرسازی و صنعت، گردشگری و سایر بخشها تسهیلاتی را تأمین کنند تا بتوانیم خدمات را تکمیل کنیم.
همایش مدیران بحران استانها برای تبادل تجربیات است
نجار در خصوص اهداف برگزاری همایش ملی و تخصصی مدیران بحران استانها در قزوین اظهار داشت: همایش مدیران بحران استانهای کشور کار ارزشمندی است که باید تجارب سیلاب اخیر را به کارشناسان و مدیران منتقل کنیم تا خسارتها در سایر حوادث کمتر شود.
وی اضافه کرد: ایران یک کشور حادثه خیز است و همیشه باید آماده باشیم و با این همایشها این توانمندی و آمادگی را بالا ببریم.
آموزش عمومی در اولویت است
نجار اظهار داشت: آموزش عمومی مردم و تخصصی مدیران از اولویتهای ما در مدیریت بحران کشور است که آن را در دو بخش دنبال میکنیم
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور تصریح کرد: این آموزشها هم برای مدیران اجرایی و هم مردم پیش بینی شده و مسئولیت رسانهها نیز بویژه صدا و سیما سنگین است تا در این بخش جدی تر باشند.
وی گفت: با استفاده از هنرمندان و برگزاری جشنواره فیلم کوتاه برای انتقال پیام استفاده کردیم که در این جشنواره بیش از ۷۰۰ فیلم کوتاه دریافت شد که بخشی آماتور و تعدادی حرفهای بود که امیدواریم تأثیرگذار باشد.
نجار در خصوص قانون جدید مدیریت بحران افزود: در قانون جدید آموزش و پرورش و دانشگاهها مکلف شدهاند که مباحث مدیریت بحران را در کتب درسی بگنجانند تا آموزش عمومی فراگیر شود.
نقشه خطر شهرها در حال تهیه شدن است
وی بیان کرد: با برگزاری مانور غدیر برای همه مدیران اجرایی استانها برای آموزش تخصصی اقدام شده و این کار در ۲۶ استان عملیاتی شده است و آموزش عمومی هم در دستور کار است و استان یزد به عنوان پایلوت انتخاب شده و برای آگاهی مردم کار کردیم تا مردم در جریان برنامهها و آموزشها قرار گیرند.
نجار یادآور شد: اگر مردم مخاطرات را بشناسند و پیامدهای آن را بدانند زیرا این کار واقعاً در کاهش خسارت جانی و مالی مؤثر است.
وی گفت: در سیلاب اخیر هرچند ۷۶ نفر جان باختند اما در مقایسه با سایر کشورها کمترین خسارت را داشتیم هرچند باید تلاش کنیم تا در تلفات جانی و خسارات مالی به حداقل برسیم.
۵ درصد بودجه کشور در مدیریت بحران هزینه میشود
نجار در خصوص اعتبارات مدیریت بحران گفت: حدود ۵ درصد بودجه کشور به صورت گلوبال و ۳ درصد در پیشگیری و دو درصد برای پاسخگویی هزینه شود که مجموع اعتبارات حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان میشود.
وی بیان کرد: در توزیع اعتبارات بر اساس قسط عمل میکنی نه بر مبنای عدل و طبق میزان خسارتها این کمکها توزیع میشود تا کارها سامان یابد.
نجار اضافه کرد: رویکرد ما هزینه کرد در بخش پیگیری است و همه دستگاهها و رسانهها باید کمک کنند تا از خسارات ناشی از حوادث کم کنیم.
نظر شما